Vrati se na prethodnu stranu

REČ UREDNIKA

Pred vama je novi broj časopisa „Koncept”, posvećen umetnosti življenja, temi koja je danas možda važnija nego ikada pre. U brzom tempu savremenog života, prostor u kojem živimo postaje ne samo mesto za odmor i sklonište od spoljnog sveta, već i produžetak naših ličnosti, naših želja i aspiracija.

Stambeni prostor je mnogo više od četiri zida. On je mesto gde se rađaju uspomene, gde odrastaju generacije, gde svakodnevne rutine postaju rituali i gde se umetnost življenja neprestano oblikuje i preoblikuje. U ovom broju osvetlićemo kako se ta umetnost manifestuje kroz različite forme – od raskošnih kuća do funkcionalnih stanova, od velikih arhitektonskih biroa do nadarenih pojedinaca, koji prkose konvencijama.

Otkrićete kako inovativna rešenja mogu unaprediti svakodnevni život, kako kreativnost može transformisati prostor i kako se granice između funkcionalnosti i estetike sve više brišu. Kroz priče arhitekata, dizajnera i vlasnika prostora, saznaćete kako se postiže harmonija između prostora i čoveka, i kako se kreiraju domovi koji nisu samo građevine, već žive entitete.

Uživaćete u projektima, koji su plod saradnje, inovacije i strasti. Svaki članak u ovom broju je pažljivo odabran da vam pruži uvid u to kako se stambeni prostori mogu pretvoriti u prava umetnička dela.

Zahvaljujemo se svim talentovanim pojedincima i timovima koji su doprineli ovom izdanju svojim radom, vizijom i strašću za stvaranjem nečeg posebnog. Nadamo se da će vas ove stranice inspirisati da i vi razmišljate o svom stambenom prostoru na nov način i da pronađete svoju verziju umetnosti življenja.

Katarina Stojić, mast. inž. arh.